Ajax zoekt coach: "Mijn gevoel zegt dat Tuchel geïnteresseerd is"

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel Foto: © Pro Shots

Ajax-trainer John van 't Schip is radeloos aan het worden, zo constateert Arno Vermeulen. De analist vindt dat een trainerswissel in de zomer noodzakelijk is.

"Je ziet een kanteling bij Van 't Schip nu, hij heeft het elftal al een keer behoorlijk afgeserveerd. Je herkent een beetje dat een trainer radeloos wordt, dat zie ik nu wel bij hem", zegt Vermeulen aan tafel bij Studio Voetbal. "Dat kunnen die spelers ook wel merken misschien."

"Je ziet aan hem dat hij het vertrouwen helemaal aan het kwijtraken is", gaat de commentator verder. "Hij kwam op het begin heel overtuigend over. Hij had een plan, een vrij vaste basis en daar zag je wat profijt van komen. Maar nu zie je het weer minder worden. Deze week was dramatisch."

Vermeulen doet wel een suggestie wie Van 't Schip op moet volgen in de zomer: "Thomas Tuchel is vrij na dit seizoen bij Bayern München. Hij heeft een enorme voorliefde voor Nederland. Hij ging altijd in de weekenden naar Amsterdam. Hij heeft in Duitsland, Frankrijk en Engeland gewerkt en heeft alles gewonnen."

"Ik vind hem interessant voor Ajax. Of het financieel gezien reëel is? Dat maakt niet uit, het is een kwestie van willen. Die man heeft zoveel geld verdiend in Londen en Parijs. Mijn gevoel zegt dat hij wel geïnteresseerd is in de trainersklus bij Ajax", aldus Vermeulen, die ook denkt dat Erik ten Hag een optie is. "Je moet niet gek opkijken als Erik ten Hag na dit seizoen klaar is bij Manchester United. Het gaat daar nog niet zo heel erg fantastisch. Dan zou ik als Ajax ook heel erg snel contact zoeken met Ten Hag."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand