Alex Kroes realistisch over nieuwe landstitel: "Gaat tijd kosten"

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © Pro Shots

De nieuwe algemeen directeur van Ajax, Alex Kroes, heeft aangegeven dat het niet realistisch is voor de Amsterdammers om volgend seizoen mee te strijden om de titel.

In het programma Rondo van Ziggo Sport vertelt Kroes dat alle ogen nu op het technische vlak zijn gericht en dus ook op hem. “Deze verantwoordelijkheid pak ik volledig. De komende transferwindow pak ik die verantwoordelijkheid volledig, maar ik ga het niet alleen doen. Dat kan ik ook niet. Naar mijn idee hoort in een optimale structuur, wel een technisch directeur.” Hij geeft toe dat de band tussen de trainer en de technisch directeur goed moet zijn. “Als de trainer een gekochte speler niet opstelt, dan doe je meteen kapitaalvernietiging.”

Ook blikt de directeur vooruit en geeft hij aan dat er een nieuwe balans moet zijn in de selectie. “Wie daarin wel of niet moeten blijven, dat moet nog worden bepaald.” Wel wordt er al over gesproken. “Daar zijn we gisteravond na het duel met Sparta Rotterdam nog over in gesprek geweest met Kelvin de Lang en Marijn Beuker. Daar gaat John van 't Schip zich de komende tijd nog mee tegenaan bemoeien. Met Louis van Gaal en Danny Blind zullen we daar veelvuldig over praten. Hoe kan Ajax prijzen winnen en wanneer? Dat is heel moeilijk in te schatten.”

Wel geeft hij aan dat hij ambitieus is al gaat dat wel wat tijd kosten. “Het is natuurlijk heel slecht om mijn club zo te zien. Het zal niet in één zomer zomaar even geregeld zijn. We gaan wel met zijn allen keihard werken om dit wel voor elkaar te krijgen”, besluit de algemeen directeur van Ajax.

Lees meer:
0 reacties