"Alex Kroes wacht een enorme schoonmaakoperatie op De Toekomst"

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © BSR Agency

Ajax maakte onlangs bekend dat Menno Geelen voorlopig de algemeen directeur is. De commercieel directeur is ook bereid om de nieuw aan te stellen algemeen directeur in te werken.

Volgens Valentijn Driessen was het een voorzet voor de RvC, zodat zij gaan zoeken naar iemand die en 'voetbalboegbeeld' is. "Omdat voetbal de corebusiness is bij Ajax en zo iemand qua voetbalbeslissingen tegenwicht kan bieden aan de (uitvoerende) voetbalmensen bij Ajax", schrijft Driessen in De Telegraaf. "Een mooie gedachte, maar tegelijk ook wat naïef."

Waarom? "Omdat de laatste twee ervaringen met de voetbalmannen Van der Sar en vooral Van Halst geen doorslaand succes waren. Al vormde Van der Sar met Marc Overmars als directeur voetbalzaken wel degelijk een geslaagd beleidsduo", weet Driessen. Alex Kroes kan als technisch directeur ook aan de bak: "Waar Alex Kroes als technisch directeur een enorme schoonmaakoperatie wacht op De Toekomst en bij het eerste elftal, zal Geelen een efficiencyslag moeten maken op de burelen van de Johan Cruijff ArenA."

"Bij de voorbereiding op z’n komst naar Ajax eerder als algemeen directeur had Kroes geconcludeerd dat de Ajax-organisatie een kind met een waterhoofd is. Dat maakt een brede saneringsronde noodzakelijk. Alleen zullen Kroes’ ingrepen op het technisch terrein wat dieper en zichtbaarder zijn dan op het kantoor van Geelen", vermoedt Driessen.

Lees meer:
0 reacties