'Alex Kroes wil schorsing aanvechten en krijgt steun vanuit Ajax'

Alex Kroes tijdens het duel tussen Ajax en Sparta
Alex Kroes tijdens het duel tussen Ajax en Sparta Foto: © NESimages

Alex Kroes zoekt naar mogelijkheden om zijn schorsing bij Ajax ongedaan te maken. De bestuurder werd eerder deze week geschorst vanwege het handelen met voorkennis door de Amsterdamse club.

Kroes legt zich dus niet neer bij zijn schorsing en wordt ook gesteund vanuit Ajax, zo meldt het Algemeen Dagblad. De bestuursraad staat de brommende directeur half en zoekt ook naar mogelijkheden om Kroes weer in zijn functie te krijgen. In de bestuursraad heeft Kroes een goede partner, want zij zijn met 73 procent grootaandeelhouder van de beursgenoteerde club.

Het is echter nog niet duidelijk of Kroes en de bestuursraad een stok hebben om mee te slaan. Donderdag werd bekend dat de directeur ook in dienst van Go Ahead Eagles en AZ al aandelen van Ajax kocht, of in bezit had. Ook dit is in strijd met de regels van de KNVB.

Tegen Go Ahead Eagles zat Kroes dan ook 'gewoon' op de tribune van de Johan Cruijff Arena. Uiteraard niet tussen de directieleden op de hoofdtribune, maar hij liep wel een aantal supporters tegen het lijf. Kroes gaf zelf geen commentaar over de reden van zijn aanwezigheid.

Lees meer:
0 reacties