"Alex Pastoor is voor Ajax een logischere keuze dan Farioli"

Alex Pastoor
Alex Pastoor Foto: © BSR Agency

Geert-Jan Jakobs denkt niet dat Ajax er goed aan doet om Francesco Farioli aan te stellen. Volgens de journalist heeft de club uit Amsterdam momenteel ervaring en autoriteit nodig. 

Bij Ajax zou er intern een gebrek aan professionaliteit en topsportcultuur zijn, dus heeft de club volgens Jakobs behoefte aan een strenge trainer. "Het is zo onrustig, dat wordt niet in een zomer opgelost. Je moet een nieuwe trainer hebben met gezag en niet een 35-jarige tactiekblokker", stelt hij in Voetbal International. "Ik vind het een hele vreemde keuze. Bij dit Ajax moet je een trainer halen die zijn sporen al heeft verdiend. Zelf Alex Pastoor zou ik een logischere keuze vinden."

Zelf komt Jakobs met de naam van Brendan Rodgers, de hoofdtrainer van Celtic. "Die is helemaal idolaat van Cruijff en het Nederlandse voetbal. Hij is al heel lang als trainer aan het werk en heeft honderden wedstrijden in de Premier League gecoacht", vertelt de journalist. "Zo'n man zou ik veel meer begrepen dan deze nieuwkomer."

Lees meer:
0 reacties