"Alfred Schreuder heeft het echt uitermate slecht gedaan bij Ajax"

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

FC Twente is afgehaakt in de titelstrijd door het gelijke spel bij FC Groningen, dat is de mening van Arno Vermeulen. Volgens de NOS-commentator laten de Tukkers teveel punten liggen in uitwedstrijden om echt mee te doen om de bovenste plek. Zijn collega's zien Ajax juist groeien.

"Ze kunnen geen uitwedstrijden winnen", zegt Vermeulen in de NOS Voetbalpodcast. "Ze hebben maar twee keer een uitwedstrijd gewonnen en heel veel gelijkgespeeld. Dat kost gewoon bakken vol met punten. Het verschil met Feyenoord is nu zes punten, dus voor mij zijn ze geen titelkandidaat meer. Ik vind Feyenoord titelkandidaat nummer één."

Collega Jeroen Elshoff is juist onder de indruk van Ajax, dat met 0-5 won bij SC Cambuur. "Dit weekend kreeg ik het gevoel dat als Ajax zo doorgaat ze in staat zijn om nog kampioen te worden. Maar dit kan volgende week zo weer anders zijn", aldus Elshoff, die bijval krijgt van Arman Avsaroglu. "Ik was afgelopen weekend bij Ajax. Toen ik dit zo zag, leek het op een totaal andere ploeg ten opzichte van drie weken geleden."

Avsaroglu begrijpt de beslissing van Ajax om Alfred Schreuder te ontslaan. De NOS-commentator ziet dat John Heitinga het veel beter voor elkaar heeft. "Ik denk dat we met zijn allen wel kunnen concluderen dat Schreuder het echt uitermate slecht heeft gedaan bij Ajax. Het is een hele verstandige beslissing geweest om hem weg te sturen", meent Avsaroglu, die opmerkt dat Heitinga voor duidelijkheid zorgt. "Dat is ook belangrijk. Laat dat elftal een keer staan. Het was de eerste keer dit seizoen dat de trainer van Ajax dezelfde spelers liet spelen als de wedstrijd ervoor."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand