Alfred Schreuder ziet Ajax groeien: "Hebben grote stappen gemaakt"

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

Vele spelers van Ajax zijn momenteel uitgevlogen voor interlandverplichtingen. Van dit moment maakt trainer Alfred Schreuder gebruik om voor de camera van Ajax terug te kijken op zijn eerste serie wedstrijden als trainer van Ajax.

“We zijn goed begonnen aan de competitie en de Champions League”, zo kijkt Alfred Schreuder terug. “Maar helaas hebben we de laatste twee wedstrijden niet weten te winnen. Het is natuurlijk zonde dat je dit blok zo beëindigd bent."

Geschrokken is Schreuder niet van de twee nederlagen. “Nee, ik schrik daar niet van. In de Champions League tegen Liverpool, dat kan gebeuren, vind ik. Alleen AZ hadden we niet ingecalculeerd. Zeker gezien het aantal kansen dat je de laatste twintig minuten hebt gehad. Dan was het heel erg onnodig.”

Schreuder ziet het grote deel van zijn selectie uitvliegen om interlands te spelen. Hij kijkt met gemengde gevoelens naar de afwezigheid van de spelers. "Als trainer is het natuurlijk altijd vervelend, aan de andere kant is het positief dat ze even weg zijn", zo legt Schreuder uit. "Ze komen weer met een fris gevoel terug. Dan is het mooi om de dingen weer samen op te pakken die we moeten verbeteren."

Tijdens de afwezigheid van het grote deel van de selectie is Schreuder vooral bezig met het verbereren van het spel. "We hebben al goed geanalyseerd wat we tegen kunnen komen. En zeker in de eerste fase van onze opbouw vind ik dat we betere keuzes moeten maken. De tweede en de derde fase zien er wel goed uit. En over het druk zetten ben ik in het algemeen vrij tevreden. Als je kijkt naar onze manier van spelen, dan vind ik wel dat we ten opzichte van het begin van het seizoen al grote stappen hebben gemaakt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 8 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Ajax -
zo 16 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Excelsior -
za 22 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Ajax -
za 29 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
Vitesse -
zo 6 nov. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 AZ 8 11 20
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 8 11 17
5 FC Twente 8 10 16
Bekijk de hele stand