"Als bestuursraad willen we Kroes terug, op wat voor positie dan ook"

Alex Kroes tijdens het duel tussen Ajax en Sparta
Alex Kroes tijdens het duel tussen Ajax en Sparta Foto: © NESimages

De bestuursraad wil rust bij Ajax, maar pleit ook voor een terugkeer van Alex Kroes. Giovanni Fränkel, lid van de bestuursraad, benadrukt daarover in de podcast Scoren Zonder Bal.

Fränkel schrok van de schorsing van Kroes. "Ik werd wakker en ik las het in de groepschat van de bestuursraad. Wat is er nu weer aan de hand, werd er gezegd. Toen kreeg ik een pushbericht. Ik reageerde op dezelfde manier: het is 2 april, geen 1 april", vertelt hij.

Het lid spreekt van een 'klap voor iedereen binnen Ajax'. "Want iedereen heeft hoge verwachtingen van Alex. Alex is een jongen van de club, loopt en voetbalt hier zijn hele leven al, is succesvol ondernemer en had duidelijke plannen met wat hij met de club wilde."

De bestuursraad heeft macht binnen binnen Ajax. De groepering vertegenwoordigt de Vereniging Ajax, die 73 procent van de aandelen in handen heeft. "Wij zijn in staat om duidelijk onze stempel te drukken op het beleid dat gevoerd wordt", aldus Fränkel. "Wij hebben feitelijk afgelopen vrijdag als bestuursraad onze mening gegeven over hoe wij kijken naar de situatie."

"Als bestuursraad willen wij Kroes terug, op wat voor positie dan ook binnen de club", maakt hij duidelijk. "Daarna moeten we kijken hoe het verdergaat. Voor ons is het belangrijk om de rust te bewaken. Er wordt zoveel geroepen, er gaan zoveel geruchten en iedereen geeft zijn mening. Wij proberen ons bij de feiten te houden en spreken met én Alex Kroes én met de RvC."

Lees meer:
0 reacties