"Als Christian Eriksen terugkeert wordt hij als koning onthaald”

Christian Eriksen wint 'Comeback van het Jaar Award'
Christian Eriksen wint 'Comeback van het Jaar Award' Foto: © Pro Shots

Analist Michael Laudrup denkt dat Christian Eriksen er goed aan zou doen terug te keren bij Ajax. Dat vertelde hij bij het Deense station van Viaplay.

Momenteel speelt Eriksen bij Manchester United. De Deense middenvelder is echter geen vaste waarde in het team van Erik ten Hag. Vaak zit de Deen op de bank. Hij mocht dit seizoen in totaal meedoen in zestien competitiewedstrijden. De laatste basisplaats dateert van 14 januari 2023. In totaal maakte hij dit seizoen voor ‘The Red Devils’ één goal en gaf hij twee keer een assist.

Laudrup adviseert de Deen om terug te keren naar Nederland. “Als ik zijn mogelijkheden bekijk, zou Ajax wat mij betreft een geweldige plek zijn om terug te keren. Daar kan hij nog een paar jaar goed presteren.” Ook verwijst hij naar het feit dat Eriksen na zijn hartstilstand ging revalideren in Amsterdam. “Hij kent de stad, de taal, de club. Als hij terugkeert, wordt hij als koning onthaald.”

De Deense analist denkt dan ook dat de middenvelder baat heeft bij een competitie die fysiek minder zwaar is. “Dat denk ik ja. Ajax krijgt dan wel een oud middenveld met Henderson en Eriksen, maar het niveau van de competitie ligt lager; hij kan helpen het team weer op te bouwen”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties