"Als je ziet hoever Ajax is afgegleden, geeft dat wel te denken"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © Pro Shots

Mike Verweij denkt dat het voor Ajax heel moeilijk gaat worden om de vijfde plaats vast te houden. Dat vertelt de clubwatcher in de Kick-off podcast van De Telegraaf.

Ajax staat momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie, maar nummer zes NEC heeft maar één puntje minder. Go Ahead Eagles verloor zondag bij Heracles (2-0) en lijkt daardoor te zijn afgehaakt in de strijd om plaats vijf. AZ staat zes punten boven Ajax met zes punten meer. Valentijn Driessen vindt echter dat de Amsterdammers naar boven moeten kijken. "Als je ziet hoever Ajax nu is afgegleden, dan geeft dat wel te denken."

Driessen vindt de ambitie van Ajax maar weinig ambitieus. "Ze denken allemaal nog wel kans te maken op de vijfde plaats. En nog eventueel een goede reeks neer te zetten in de laatste fase van het seizoen. Vijfde plaats en een goede reeks, je moet toch voor de vierde plaats gaan, als Ajax zijnde? Je gaat toch niet consolideren voor de vijfde plaats?"

Verweij snapt het verhaal van Driessen maar geeft aan dat de realiteit anders is momenteel bij Ajax. "Dat ben ik wel met je eens, maar ik durf wel een weddenschap met je te maken. Dat Ajax het heel erg moeilijk gaat krijgen voor die vijfde plaats. Ze spelen straks PEC Zwolle-uit en dan, het klinkt te gek voor woorden, maar Go Ahead Eagles-thuis, dat wordt natuurlijk ook lastig. En dan Twente-thuis en Feyenoord-uit, ik wens ze heel veel succes!", besluit de clubwatcher.

Lees meer:
0 reacties