Andries Jonker komt met tip voor Ajax: "Niemand loopt dan nog weg"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © BSR Agency

Volgens Andries Jonker is er maar één logische opvolger van John van 't Schip: Louis van Gaal. Dat stelt de bondscoach van de OranjeLeeuwinnen bij NOS Langs de Lijn.

Volgens Jonker kan Van Gaal direct voor rust zorgen in Amsterdam. "Dan gaan de supporters en sponsoren er direct achter staan, want de motor van de club is het eerste elftal", zegt de voormalig assistent van Van Gaal. "Niemand loopt dan nog weg, iedereen sluit aan."

De bondscoach van Oranje heeft de afgelopen maanden niet met Van gaal gesproken over een mogelijke terugkeer als trainer. Het is onduidelijk of de gezondheid van de 72-jarige Van Gaal, die als adviseur van de RvC al verbonden is aan Ajax, het zou toelaten.

Dat laatste hoeft volgens Jonker ook geen probleem te zijn: "Hij kan een staf om zich heen verzamelen, mensen die hem werk uit handen nemen. Met Van Gaal draait iedereen in één keer het hoofd om en wordt er naar voren gekeken. Dan gaat het roodwitte hart weer vol verwachting kloppen."

De Amsterdammer sprak ook met Marcel Bout, ook een voormalige rechterhand van Van Gaal. Ze bespraken mogelijke opvolgers van Van 't Schip. "Wij hebben niemand anders kunnen bedenken die niet ter discussie zou worden gesteld. Een andere oplossing hebben we echt niet kunnen bedenken."

Lees meer:
0 reacties