Andries Jonker wijst naar Ajax Vrouwen: "Hoop dat het gaat lukken"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Orange Pictures

Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen strijden deze maand om een ticket voor de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. Andries Jonker, bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, hoopt van harte dat het de Amsterdammers en de Tukkers lukt zich te kwalificeren.

Jonker merkt dat de grote Europese landen bij de mannen nu ook de grote landen zijn in het vrouwenvoetbal. "Daar is het financieel te halen, is er veel meer mogelijk en kun je je als speelster ontwikkelen. Nederland heeft een opleidingscompetitie, als je talent hebt ga je naar het buitenland. Dat is prima, in Nederland vinden we altijd weer nieuw talenten", merkt de bondscoach op in Voetbal International.

Hij gaat verder: "Nederlandse clubs halen nog geen speelsters in het buitenland, dus eigen meiden krijgen kansen. Het zou mooi zijn als Twente en Ajax de Champions League halen. Dat geeft Nederland een boost", denkt Jonker. "Media-aandacht, financiële middelen, aanzien, er staat veel op het spel voor die clubs. Wij zijn met de staf van Oranje bij Twente gaan kijken in de kwalificatie. Om steun te betuigen, om het belang te onderstrepen. Ik hoop oprecht dat het Ajax en Twente gaat lukken", besluit de bondscoach.

Ajax Vrouwen neemt het in de laatste voorronde van de UEFA Women's Champions League op tegen FC Zürich. Op 11 oktober spelen de Ajacieden in Zwitserland en een week later in Amsterdam.

Lees meer:
0 reacties