Andy van der Meijde: "Waarom staat Daley Blind dan linksback?"

Andy van der Meyde
Andy van der Meyde Foto: © Orange Pictures

Andy van der Meijde timmert de laatste tijd flink aan de weg. De oud-international is op vrijdagen tweemaal op de buis. Van der Meijde schuift wekelijks aan bij Veronica Offside en heeft nu ook zijn eigen reallifesoap Andy & Melisa.

Daarnaast is hij ook druk met Bij Andy in de auto op zijn eigen YouTube-kanaal. "Ik heb net Ronald Koeman gestrikt, de belangrijkste trainer in mijn loopbaan", vertelt Van der Meijde in het Algemeen Dagblad. "Hij heeft mij groot gemaakt. Onder Co Adriaanse speelde ik weinig bij Ajax. Blackburn Rovers wilde me kopen, maar Koeman wilde dat ik bleef en gaf me vertrouwen en een nieuw contract. Hij zette me linksbuiten."

"Had ik niks mee, maar Koeman zei: Je komt gewoon naar binnen en gaat schieten op doel. Dat lukte", vervolgt de oud-speler van Ajax. "Ik zou trouwens heel graag naar het buitenland gaan met deze serie. Duitsland, Spanje, Engeland. Mijn droomgast? Ronaldo zou ik graag in mijn auto willen."

Van der Meijde geniet daarnaast van zijn werk als analist. "Ik wil daar serieus mijn toekomst van maken. Als een vak, als werk, al voelt dat niet zo. Ik lees veel en kijk alles, omdat ik wil weten waarover ik praat. Ik heb verhalen, grappen en grollen, maar ik wil ook mijn mening geven. Waarom wordt er slecht gespeeld? Waarom staat Blind linksback als hij goed is in de opbouw?"

Beide programma's waar Van der Meijde in zit staan vrijdagavond echter precies tegenover elkaar geprogrammeerd. "Da's lekker. Ik ben mijn eigen concurrent. Veel mannen kijken naar Veronica Offside, veel vrouwen naar Andy & Melisa. Dat wordt heibel in de huiskamer, haha."

FC Twente - Ajax

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Ajax speelt donderdagavond de bekerwedstrijd bij FC Twente. Gaat Ajax winnen in Enschede? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
12/02
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
zo
19/02
Ajax
16:45
Sparta Rotterdam
zo
26/02
Vitesse
14:30
Ajax
zo
5/03
Ajax
16:45
NEC
zo
12/03
SC Heerenveen
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 20 27 43
2 AZ 20 16 41
3 Ajax 20 35 40
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
Bekijk de hele stand