Andy van der Meijde waarschuwde Ihattaren: "Ik heb het geprobeerd"

Mohamed Ihattaren in de Johan Cruijff Arena
Mohamed Ihattaren in de Johan Cruijff Arena Foto: © Pro Shots

Voormalig profvoetballer Andy van der Meijde maakte in 2003 de overstap van Ajax naar Internazionale. De oud-aanvaller geeft toe dat hij te vroeg naar een grote buitenlandse club ging. Had hij vleugelaanvallers als Justin Kluivert en Mohamed Ihattaren niet kunnen waarschuwen voordat ze dezelfde fout maakten?

"Ik heb het geprobeerd, maar wat valt er te waarschuwen?", zegt Van der Meijde tegen De Telegraaf. "Je krijgt als jonge jongen een immense berg poen en natuurlijk is dat verleidelijk. Maar dan blijkt alles anders. Ik was rechter vleugelspits, maar werd gebruikt als middenvelder. Het spelplezier werd er in mijn geval uit geramd. Dat leidt tot frustratie, ook als je kapitalen verdient."

"Je komt in een ander land, andere mentaliteit, geen familie in de buurt. Dan gaan bij een jong mens emoties een rol spelen. Maakt op dat moment niet uit of je veel of weinig verdient. Dat vergeten veel mensen. Ik heb me vooral bij Everton hartstikke verloren gevoeld. Toen Mo Ihattaren vertelde over zijn eenzaamheid op die hotelkamer in Genua, zag ik mezelf weer zitten in Liverpool", aldus Van der Meijde.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand