Samenvatting: Gaaei scoort, Ramaj blundert bij gelijkspel van Ajax

Ajax heeft in eigen niet weten te winnen van Go Ahead Eagles. De Amsterdammers stonden in blessuretijd nog op een 1-0 voorsprong door een wereldgoal van Anton Gaaei, maar door gegrabbel van Diant Ramaj gaf Ajax de zege alsnog uit handen.

Na een aantal speldenprikjes aan van beide kanten passeerde Mika Godts in de 24ste minuut zijn man. De talentvolle Belg gaf een afdraaiende voorzet richting tweede paal, waar Gaaei de bal vol op de volley de winkelhaak in knalde. Dolle vreugde bij de Deense voetballer, die bij het juichen in de armen van een aantal supporters viel.

Gaaei leek lange tijd matchwinner te worden en kreeg vlak voor tijd ook een publiekswissel, maar toch ging het wéér mis voor Ajax. Diant Ramaj grabbelde in blessuretijd van de tweede helft, liet de bal los, waarna Bas Kuipers in extremis de gelijkmaker kon maken. Door het puntenverlies profiteert Ajax niet van het gelijkspel van NEC, dat dinsdag niet verder kwam dan ene puntendeling tegen Fortuna Sittard.

Met het gelijke spel in de Johan Cruijff Arena blijft de strijd om plek vijf dus nog volop open. NEC staat twee punten achter Ajax, terwijl Go Ahead Eagles de achterstand van vier punten dus bewaard. AZ staat vierde, met een voorsprong van zeven punten op de Amsterdammers.

Opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei (89. Gooijer), Rensch, Kaplan, Hato, Taylor; Tahirovic, Mannsverk (77. Vos); Hlynsson (77. Forbs), Bergwijn (77. Rijkhoff), Godts (60. Fitz-Jim).

Lees meer:
0 reacties