Anwar El Ghazi: "Ajax zal voor altijd in mijn hart blijven"

Anwar El Ghazi
Anwar El Ghazi Foto: © Pro Shots

Anwar El Ghazi heeft in gesprek met Ajax Showtime vooruitgeblikt op het duel tussen Ajax en Aston Villa in de Conference League. De vleugelspeler speelde in het verleden voor beide clubs.

El Ghazi speelde tussen 2013 en 2016 voor Ajax en van 2019 tot 2022 kwam hij uit voor Aston Villa. Dat de clubs aan elkaar gekoppeld werden in het Europese toernooi gaf de aanvaller dan ook een speciaal gevoel. “Ik heb voor beide ploegen gespeeld. Ik volg beide clubs nog op de voet en ik kijk er zeer naar uit. Bij beide clubs heb ik mooie momenten meegemaakt en ik ben erg benieuwd naar de wedstrijden.”

Daarna licht hij toe waarom hij nog steeds een speciaal gevoel heeft bij Ajax. “Ze hebben mij opgepikt bij Sparta en daarna heb ik me een jaar in de jeugdopleiding verder mogen ontwikkelen. Ik heb vervolgens mijn profdebuut voor Ajax mogen maken. Ajax zal voor altijd in mijn hart blijven.”

Daarna laat hij ook blijken waar de warme gevoelens voor Aston Villa vandaan komen. “Mede dankzij mij zijn ze teruggekeerd in de Premier League. Ik heb in de finale tegen Derby County een belangrijk doelpunt gemaakt. Dat wordt ook wel het doelpunt van 200 miljoen genoemd”, vertelt hij lachend. “Ik ben er nog steeds geliefd, heb nog altijd goede interactie met de fans. Vandaar dat deze twee clubs echt in mijn hart zitten”, besluit de aanvaller.

Lees meer:
0 reacties