ArenA geen optie bij mogelijke play-offs: waar moet Ajax heen?

Johan Cruijff ArenA
Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

Spelen in de eigen Johan Cruijff ArenA behoort niet tot de opties wanneer Ajax in de play-offs voor Europees voetbal uit moet komen. Een andere locatie, de wedstrijdvolgorde omdraaien óf trainingscomplex de Toekomst blijven dan nog over.

Ajax staat nu zesde, met een punt achterstand op NEC. In mei staan in de Johan Cruijff Arena concerten van De Toppers op het programma en de groep wil niet uitwijken. De club zal dus op zoek moeten naar een oplossing. Volgens De Telegraaf liggen er drie opties op tafel.

Jack van Gelder meldde zondagavond al dat Ajax zich bij deelname aan de play-offs mogelijk verplaatst naar trainingscomplex De Toekomst. Er zijn dus meer opties: "Aan alle drie zitten haken en ogen vast. De gemeente Amsterdam en de KNVB moeten beslissen of op De Toekomst publiek is toegestaan. Bij het omdraaien van de wedstrijd hebben de tegenstanders van Ajax ongeacht hun eindklassering thuisvoordeel en een andere locatie zal niet eenvoudig zijn vanwege de korte voorbereidingstijd en afhankelijk is van de deelnemers", zo schrijft de krant.

Lees meer:
0 reacties