Arne Slot duidelijk: "Ik heb geen medelijden met de club Ajax"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

In de persconferentie van vrijdag blikt trainer Arne Slot van Feyenoord vooruit op de Klassieker die komende zondag wordt afgewerkt. Feyenoord en Ajax nemen het tegen elkaar op en saai is het zeker niet voorafgaand aan het duel.

Bij Ajax is het al lange tijd onrustig en dat is Slot zeker niet ontgaan. Hij heeft echter geen medelijden met de Amsterdammers. "Ik weet niet of ze helemaal in verval zijn. Maar dat er een hoop onrust is, zowel op als buiten het veld en met name erbuiten, dat is wel helder. Dan heb ik geen medelijden met de club Ajax, omdat elke club wel eens door zo’n fase gaat. Feyenoord is daar zeker geen uitzondering op, deze club heeft deze fases heel vaak gehad in de historie."

Hij heeft nog een tip voor Ajax. "Ik zou bijna zeggen: laat ze zich vastklampen aan Feyenoord. Want er was ook een tijd dat Feyenoord-spelers niet in de basis van Almere City zouden kunnen staan, werd eens geroepen. En dat was nog het Almere City uit de eerste divisie. Die spelers bleken twee jaar later A-internationals te zijn bij het Nederlands elftal (Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia, red.). In voetbal gaat het altijd een beetje zo. En dan hoeven we geen medelijden met Ajax te hebben. Dat zouden ze ook niet willen."

Ook geeft Slot een compliment. "Kenneth Taylor vind ik bijvoorbeeld een uitstekende speler, ook al heeft hij veel kritiek gehad. Daar sta ik niet alleen in, denk ik, want hij was recent nog A-international. Maar de toekomst gaat ook uitwijzen dat Ajax meer goede spelers herbergt, dan de algehele opinie van nu wil doen geloven", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties