Arno Vermeulen haalt uit naar Ajax-doelwit: "Niets gepresteerd"

Arno Vermeulen bij Studio Voetbal
Arno Vermeulen bij Studio Voetbal Foto: © Studio Voetbal

Francesco Farioli moet de nieuwe trainer van Ajax worden, maar Arno Vermeulen snapt niks van die keuze van de Amsterdammers. De journalist vraagt zich af hoe Ajax uit is gekomen bij de trainer van OGC Nice.

"In het afgelopen jaar hadden ze (Nice, red.) 58 punten, nu 54 met nog twee wedstrijden te spelen. Hij kan maximaal op zestig punten komen, twee meer dan vorig jaar. Zoveel scheelt het niet", begint Vermeulen zijn verhaal aan tafel bij Studio Voetbal. "Hij kan er nog derde mee worden, maar staat nu vijfde."

"Hij heeft 33 miljoen meer geïnvesteerd in de club dan dat er binnenkwam, dus je mag aannemen dat hij betere spelers heeft gekregen. Dat is dus niet zo heel bijzonder", oordeelt Vermeulen. Hij vervolgt: "En wat ook opmerkelijk is: het doelsaldo van het team, 37 goals voor, 25 tegen. Er zijn maar vijf clubs in de competitie die minder goals hebben gemaakt, dus het is ook geen doelpuntenmachine, dat elftal."

"Alleen defensief blijkt het wel goed te zitten. Bovendien staan ze zestien punten achter op Paris Saint-Germain, dus we moeten ook niet overdrijven", vindt Vermeulen. Hij vraagt zich af waarom Manchester United niet aan Farioli denkt. "De eigenaar van de club is Ratcliffe, de nieuwe eigenaar van Manchester United. Je zou denken data als Farioli echt zo goed is, hij wel meegenomen zou worden naar United. Maar ik heb eigenlijk nergens in een Engelse krant gelezen dat hij op een lijstje staat."

"Hij heeft, met alle respect, nog niets gepresteerd als trainer. Vijfde in Frankrijk, maar vorig jaar was het niet veel minder. Nice is gewoon een goede ploeg. Hoe kom je dan bij hem uit? Waarom wil je hem per se hebben?", vraagt Vermeulen zich hardop af.

Lees meer:
0 reacties