"Ávila was belangrijker voor Royal Antwerp FC dan Wijndal nu is"

Owen Wijndal bij Royal Antwerp
Owen Wijndal bij Royal Antwerp Foto: © Pro Shots

De van Ajax gehuurde Owen WIjndal nadert naar eigen zeggen weer zijn niveau dat hij bij AZ haalde. Voetbalprimeur sprak met Vincent Haegeman over de ontwikkeling van de linksback. Hij is echter iets minder positief over de vleugelverdediger.

"In zijn eerste weken na zijn aankomst vond ik hem weinig overtuigend", vertelt Haegeman. “Vanaf de herfst raakte hij echter op dreef”, gaat Haegeman verder. “Zijn conditie ging erop vooruit en vanaf dat moment zag ik hem ook regelmatig duels winnen die hij eerder verloren zou hebben. Na Nieuwjaar bleef dat op zich wel overeind, al ging het met de ploeg steeds verder bergafwaarts. Als linksachter is het voor Wijndal moeilijk om daarin overeind te blijven.”

Haegeman ziet Wijndal dan ook niet als een van de sterkhouders bij Antwerpen. "In zijn sterkere periode van pakweg november tot februari verdiende hij zeker zijn basisplaats en was hij ook een meerwaarde met zijn rushes naar voren. Intussen is dat weer verdwenen. Hoe dan ook steunt Antwerp niet bepaald op hem. De algemene teneur is dat de backposities bij Antwerp eigenlijk het zwakst bezet zijn."

Wijndal moest de naar Ajax vertrokken Avila gaan opvolgen. "Ávila was belangrijker voor Royal Antwerp FC dan Wijndal", stelt de redacteur. "Geen speler van de afgelopen jaren straalt meer 'Antwerp-mentaliteit' uit dan Avila. Vlijmscherp in de duels, soms eens over het randje, een publieksspeler, iemand die een beetje gek is in de bovenkamer. Dat zien wij graag op de Bosuil. Het is voor mij ook een bijzonder vreemde transfer geweest. Ik vind de ene qua niveau niet per se beter dan de andere."

De toekomst van Wijndal ligt dus hoogstwaarschijnlijk niet in Antwerpen. "Er is sowieso geen aankoopoptie opgenomen in zijn contract en daarnaast heeft Wijndal toch net te weinig kunnen overtuigen. Hoe ik hem nu inschat, dicht ik hem meer kansen toe om bij een Nederlandse topper, of subtopper, belangrijk te zijn, omdat zijn kwaliteiten toch vooral liggen in het opkomen en minder bij het verdedigende. Bij het Ajax van dit jaar had hij misschien wel kunnen meedraaien. Maar als Ajax volgend jaar weer mikt op het allerhoogste, lijkt de huidige Wijndal mij onvoldoende."

Lees meer:
0 reacties