AZ reageert op Kroes-gerucht: "Zou daar zelf niet trots op zijn"

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © BSR Agency

Robert Eenhoorn was verbaasd dat Alex Kroes zo snel naar Ajax zou vertrekken. Na nog geen jaar in dienst werd bekend dat hij algemeen directeur bij Ajax werd. 

"Toen we met Alex een concurrentiebeding overeenkwamen, gingen we er natuurlijk niet van uit dat dit zó snel op tafel moest komen", geeft de algemeen directeur van AZ toe in gesprek met Voetbal International. Kroes mocht uiteindelijk eerder beginnen in Amsterdam. "Aan de andere kant wilden we deels vasthouden aan de afspraken die onderling waren gemaakt. We willen bij AZ niet bekendstaan als organisatie waar mensen zich niet aan de afspraken hoeven te houden."

Terwijl Kroes moest wachten tot hij kon beginnen, klonken er geluiden dat hij op de achtergrond alvast wat gesprekken voerde. "Dat zijn we niet in de gaten gaan houden of zo. Maar als dat inderdaad zou zijn gebeurd, zou ik daar zelf niet zo trots op zijn", meent Eenhoorn. "Als wij bij AZ afspraken maken met iemand en diegene breekt die afspraken, dan vind ik dat vervelender voor zijn nieuwe werkgever."

Lees meer:
0 reacties