AZ stuurt brief naar KNVB over voortrekken Ajax: "Directe aanval"

AZ heeft in een brief van 10 maart de aanval geopend op de KNVB, over de voorrechten van de traditionele top drie. Bestuurders bij de KNVB zouden Feyenoord, PSV en Ajax een voorkeursbehandeling geven ten opzichte van de andere clubs, zo vinden de Alkmaarders.

Chris Woerts wist donderdagavond de brief van AZ richting de KNVB te presenteren bij Vandaag Inside. In deze brief van AZ naar de KNVB gaat het onder meer over het functioneren van Jan Albers, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de bond. Woerts zegt het volgende: "Het is een directe aanval van AZ op het functioneren van de top van de KNVB. Als je de brief leest denk je: hoe is het mogelijk dat zulke intelligente mensen binnen de KNVB hun club zo behandelen. Het gaat over het voorrecht van PSV, Ajax Feyenoord ten opzichte van andere clubs."

Vooral Albers moet het ontgelden, vertelt Woerts: "Albers heeft de clubs voorgetrokken in besluitvormingen. Die brief is vorige week gestuurd, ze hebben één berichtje gekregen van de KNVB. 'We zijn het niet met alles eens in de brief', waarop AZ reageerde: 'Waar ben je het dan wel mee eens?'. In het verleden hebben ze al twee keer eerder een brief gestuurd. Nooit op gereageerd!"

In de brief staat onder meer dat de traditionele top 3 eerder in gesprek ging met de organisatoren van Europese 'Super League', hetgeen tegen de borst stuit in Alkmaar. Ook baalt AZ flink over de besluiten die zijn genomen rondom de afronding van het seizoen 2019/2020, toen AZ bij uitbraak van de pandemie de koppositie deelde met Ajax.

Het is nog niet bekend of de KNVB al heeft gereageerd naar de Alkmaarse voetbalclub.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand