AZ-verdediger moest vertrekken bij Ajax: "Dat kwam hard aan"

Wouter Goes bij AZ
Wouter Goes bij AZ Foto: © BSR Agency

Wouter Goes (19) is dit seizoen doorgebroken bij AZ, waar hij eerder in de jeugdopleiding van Ajax actief was. De verdediger speelde tot zijn twaalfde vier jaar in de opleiding van de Amsterdammers. In zijn laatste seizoen bij de Onder 12 ontstonden er echter twijfels over de toekomst van Goes bij Ajax.

"Dat kwam voor mij als een verrassing", zegt Goes tegen Voetbal International. "Mijn ouders en ik gingen op gesprek met het idee dat het stoplicht op groen zou staan, zoals ze dat bij Ajax noemen. Maar het bleek dus oranje. Dan ben je een twijfelgeval. Ze vonden dat ik moeite had met het verdedigen met ruimtes in mijn rug en aan de bal vonden ze het indribbelen niet goed genoeg. Dat kwam hard aan."

"Om het moment vóór te zijn dat het stoplicht op rood zou springen, zijn we gaan rondbellen naar andere clubs." Goed werd uitgenodigd door AZ. "Na de eerste training al zeiden ze dat ik kon blijven. Kort daarna ging het stoplicht bij Ajax alsnog op groen. Maar toen was het te laat. Daar kwam bij dat ik tijdens mijn allereerste training bij AZ had gemerkt dat iedereen als vrienden met elkaar omging. Terwijl ik bij Ajax te maken had met groepjesvorming."

"Mijn moeder vraagt nog weleens of ik blij ben met de keuze die ik toen heb gemaakt. Tot op de dag van vandaag is mijn antwoord: ja. Op zich past de mentaliteit bij Ajax ook wel bij mij, hoor. Zo van: je moet de beste zijn en anders speel je niet. Het belangrijkste vond ik het duidelijke doel dat AZ met mij voor ogen had", aldus Wouter Goes.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand