AZ wilde compensatie van Ajax: "Die bleken eruit gehaald"

Robert Eenhoorn in het AFAS Stadion van AZ
Robert Eenhoorn in het AFAS Stadion van AZ Foto: © Pro Shots

AZ had aan het eind van het seizoen 2019/2020 gehoopt op compensatie van Ajax. Door corona werd het seizoen voortijdig beëindigd, waardoor de Alkmaarders geen kans meer hadden om de eerste plaats te pakken. 

De Amsterdammers eindigden na 25 speelrondes op doelsaldo boven AZ, waardoor Ajax er met het Champions League-ticket vandoor ging. "Wij hebben het in die periode vooral gehad over solidariteit, zodat de bedrijfstak overeind zou blijven in deze ongekende crisis", vertelt AZ-algemeen directeur Robert Eenhoorn aan Voetbal International

Daarbij werd er met de bovenste acht clubs gesproken over bepaalde compensatie. Zo zou Feyenoord FC Utrecht compenseren, omdat de Rotterdammers naar de Europa League mochten nadat de bekerfinale niet doorging. "Ikzelf bracht in dat Ajax bij deze stand dan AZ zou compenseren voor het Champions League-ticket", vertelt Eenhoorn. "Maar toen later de notulen van die gesprekken binnen kwamen, stond de compensatie van Feyenoord voor Utrecht er nog in, maar de compensatie van Ajax voor AZ bleken eruit gehaald."

AZ stuurde een open brief naar de KNVB, maar die werd nooit beantwoord. "In de recente gesprekken die wij met de KNVB hebben gehad, hebben ze uiteindelijk toe moeten geven dat het destijds een keuze was om het ticket aan Ajax te geven, hetgeen ook met de overige clubs gedeeld is", besluit de afzwaaiende algemeen directeur. 

Lees meer:
0 reacties