Baas analyseert eerste indrukken Farioli: "Ook de assistenten"

Youri Baas bij NEC
Youri Baas bij NEC Foto: © Orange Pictures

Youri Baas is blij zich weer in Amsterdam te kunnen melden na zijn verhuurperiode bij NEC Nijmegen. Dat geeft de verderiger aan in gesprek met Ajax TV

De linksback heeft inmiddels kennis gemaakt met hoofdtrainer Francesco Farioli. Ajax voelt gelijk anders als NEC. "Hier ben je gewend om elke wedstrijd de bovenliggende partij te zijn, met het meeste balbezit. Daar was dat gewoon anders. Je hebt wedstrijden gespeeld met je rug tegen de muur, heel veel verdedigen. Soms met vijf achterin."

Toch was zijn periode in Nijmegen een succes. "Het is me goed bevallen. Ik heb heel veel geleerd en best veel gespeeld. Ik denk dat het goed was voor mijn ontwikkeling. Vooral het meters maken. Ik heb 27 wedstrijden gespeeld en ook op andere posities. Daar leer je sowieso heel veel van. Ik heb ook topwedstrijden gespeeld en die ervaringen neem je allemaal mee."

De nieuwe trainer, Farioli, maakt een interessante indruk. "Goed, energiek vooral. Niet alleen de trainer zelf, maar ook de assistenten. Er zit een ongelooflijk tempo in de training, dus het ziet er goed uit tot nu toe. Rustig aan beginnen doen ze niet."

Zijn visie bevalt hem. "Hij wil voetballen en dat iedereen in beweging is, aanstaat en de bal wil hebben." Farioli speelt voetbal dat hem ligt. "Ik ben een voetballende speler, iemand die graag de bal wil hebben en wil voetballen, dus dat ligt mij wel".

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand