Baas: "Kan niet begrijpen dat we deze wedstrijd niet wonnen"

Julian Baas
Julian Baas Foto: © Pro Shots

Julian Baas baalt vreselijk van het puntenverlies van Excelsior op bezoek bij Ajax. Volgens de speler van de Kralingers had zijn ploeg de voorsprong nooit meer weg mogen geven.

"Het is onvoorstelbaar hoe we die laatste goal weggeven. Ik denk dat je wel moet beseffen waar het in deze fase van de competitie om draait. Als je dan zo’n tegengoal krijgt met 11 tegen 10 man, dan hoor je ook in deze situatie te zitten. Ik kan niet begrijpen dat we deze wedstrijd niet hebben gewonnen. Natuurlijk ben je vooraf blij met een punt, maar nu ben ik vooral heel erg gefrustreerd", opent Baas in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De Kralingers kwamen met een helder strijdplan. "Het plan was om Ajax onder druk te zetten omdat ze aan de bal niet heel goed zijn, dat ging lang goed. Uiteindelijk schakelden we over naar vijf verdedigers achterin en ik weet niet of dat de juiste keuze is geweest. Daardoor hielden we geen druk meer op de bal en gaven we het initiatief te makkelijk weg. De goal die je dan uiteindelijk tegen krijgt, daar word ik eerlijk gezegd heel verdrietig van."

Baas dacht dan ook niet dat Ajax nog een punt zou pakken. "Nee, zeker niet. Je weet wel dat ze kwaliteit hebben en zomaar gevaarlijk kunnen worden, maar om dan door een bal die in de kluts via zijn scheenbeen erin gaat twee punten weg te geven, is echt heel frustrerend."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand