Babel noemt belangrijk aspect Oranje: "Dan kun je écht ver komen"

Ryan Babel namens Ajax
Ryan Babel namens Ajax Foto: © Pro Shots

Ryan Babel denkt dat Oranje best hoge ogen kan gooien op het EK in Duitsland. Volgens de oud-speler van Ajax heeft het Nederlands elftal wel de ingrediënten voor succes. 

Babel benadrukt dat het teamgevoel het belangrijkste is voor succes. "In het verleden is wel gebleken: hoe goed onze generatie ook was, alleen maar heel veel goede individuele spelers hebben, is geen garantie op winnen. Als je een team vormt, kun je écht ver komen", vertelt hij aan Voetbal International. Wel ziet de oud-international dat er weinig vastigheid is bij Oranje. "Andere landen spelen al jaren met dezelfde jongens, terwijl er bij Oranje veel wisselingen zijn geweest."

Hoe ver Oranje gaat komen hangt volgens Babel af van de fitheid en de ervaren krachten. "Laten we hopen dat de ervaren jongens opstaan en in vorm zijn. De verwachtingen zijn misschien niet zo hoog, maar als je kijkt naar de laatste tien à vijftien jaar: als er hoge verwachtingen waren, dan was het drie keer niks, en als er lage verwachtingen waren, dan haalden we bijna de finale", aldus de 37-jarige Amsterdammer. "Dus ik ben benieuwd."

Lees meer:
0 reacties