Bakker baalt na uitschakeling: "We creëren helaas weinig tot niets"

Suzanne Bakker
Suzanne Bakker Foto: © Pro Shots

Na een wedstrijd zit het bekeravontuur van Ajax Vrouwen er alweer op. De Amsterdammers werden zondag door FC Twente Vrouwen uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker.

"Ik sta hier met een zwaar vervelend gevoel, om het even netjes te verwoorden", sprak trainer Suzanne Bakker na afloop voor de camera van Ajax TV. "Ik denk dat we goed beginnen aan de wedstrijd, dat we dominant zijn. We creëren helaas weinig tot niets. In de laatste fase van de eerste helft hadden zij iets meer de bal."

"Lize pakte fantastisch de penalty, dus dan ga je met 0-0 rusten. We komen echt heel slecht de kleedkamer uit. Dat had ook te maken met het spel van FC Twente. Zij kozen ervoor om heel snel de lange bal te spelen. Daar hadden we moeite mee", zag Bakker. Na de 2-0 knokte Ajax Vrouwen zich nog wel terug.

"We gaan één-op-één spelen en maken de aansluitingstreffer. Helaas was het te weinig. Roos van de Veen is kopsterk, met Eshly Bakker hebben we een kopsterke speler. Dan probeer je wat meer lange ballen te spelen. Roos werkte 'm goed binnen, dat was een fantastische goal. Dan hoop je dat we nog een of twee van zulke momenten krijgen, maar helaas", baalde de coach.

"Ik vind dat we in de tweede helft teveel in hun spel zijn meegegaan. De strijdlust die we hebben geleverd, daar ben ik wel tevreden", besluit Bakker.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand