Bakker: "Een prachtige dag voor het vrouwenvoetbal in Nederland"

Suzanne Bakker in de Johan Cruijff ArenA
Suzanne Bakker in de Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

Suzanne Bakker hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd tussen Ajax Vrouwen en Feyenoord Vrouwen in de Johan Cruijff ArenA. De coach van de Amsterdammers genoot van de entourage in het stadion, maar baalde van het resultaat.

"Sportief gezien baal ik, maar voor het publiek was het tot het einde spannend en vermakelijk. We zijn veel op hun helft geweest, maar de bal wilde er niet in", zei Bakker na afloop voor de camera van Ajax TV. "Het kabaal bij de opkomst, dat geeft kippenvel en is iets wat ik nooit ga vergeten. Deze hele dag is sowieso erg mooi, maar ik had hem liever afgesloten met drie punten."

In de tweede helft zag de coach een dominant Ajax Vrouwen. "Zij hebben, op die corner na, geen mogelijkheid gehad na de rust. We maken gelukkig snel de 1-1. Daarna wilden we doordrukken en kregen we kansen, maar de keeper van Feyenoord deed het fantastisch. Ik baal er enorm van dat de goal niet is gevallen. Ook in de slotfase waren we nog dichtbij, erg zuur."

"Wij moeten dit een plek geven en volgende week wacht weer een nieuwe wedstrijd. Dat is de realiteit. Uiteindelijk was het een historische dag om niet snel te vergeten. Ik heb veel jonge meiden gezien. Zij kunnen dromen om hier ook in de toekomst actief te zijn. Het puntenverlies overheerst, maar ik weet dat dit een prachtige dag was voor het vrouwenvoetbal in Nederland", aldus Bakker.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand