Bassey; een Italiaan, Engelsman en Nigeriaan: "Dat heeft me gevormd"

Calvin Bassey
Calvin Bassey Foto: © Pro Shots

Calvin Bassey is geboren in Italië, woonde vervolgens lang in Londen maar heeft ook Nigeriaanse ouders. De verdediger kent daarmee een bijzondere combinatie van nationaliteiten.

"Een bijzondere mix inderdaad", vertelt Bassey in gesprek met Voetbal International. "Ik ben geboren in Modena, in Italië, en heb daar tot mijn zesde gewoond. Van die tijd weet ik niet zo veel meer, ik was nog jong, daarna trokken we naar Londen. Daar, in Oost-Londen speelde mijn jeugd zich af en ben ik opgegroeid. Ik heb drie broers, één oudere en twee jongere, en ben opgevoed door mijn moeder."

Zijn moeder werkte veel en was actief als kapper. "Ze werkte hard en zorgde goed voor ons. Oost-Londen heeft geen beste reputatie, het leven kon er hard zijn, maar wij hadden het goed, er was altijd eten op tafel, en die jeugdjaren hebben me gevormd."

Bassey is blij met zijn familie. "Mijn familie is alles voor me. We hebben een warme band met elkaar en bij ons thuis was er altijd leven en gezelligheid. En natuurlijk waren we met vier broers vaak met voetbal bezig. Mijn ouders zijn geboren in Nigeria, en zodoende heb ik een link met dat land. Als klein kind ben ik er geweest, daarna een tijdje niet meer, maar de laatste jaren wel weer. Het voelt fijn om in Nigeria te komen en nu ook voor de nationale ploeg te spelen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
AZ -
-
Ajax -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand