Bassey is Van Bronckhorst dankbaar: "De manager geloofde in mij"

Calvin Bassey
Calvin Bassey Foto: © Pro Shots

Calvin Bassey treft woensdag met Ajax zijn oude club in de Champions League. De verdediger heeft mooie herinneringen in Glasgow. Vlak voordat hij zijn transfer naar Ajax maakte, viel hij Giovanni van Bronckhorst, de man die in hem geloofde, in de armen.

"Ik beloofde hem een groot cadeau”, zo zegt Bassey in De Telegraaf. Misschien krijgt Gio wel een paar wooden shoes, klompen, of tulpen. Dat zou funny zijn”, grapt Calvin Bassey als hij de vraag krijgt of het een typisch Nederlands presentje wordt. „Nee, nee, nee, hij verdient een groter en mooier aandenken.”

Bassey is Van Bronckhorst eeuwig dankbaar. "Ik voelde me thuis bij Rangers, omdat de club dankzij Gio als mijn familie voelde. De manager geloofde in mij en hielp mij. In mijn eerste seizoen speelde ik niet en aan het begin van het tweede jaar slechts een beetje. Vervolgens vertrok Steven Gerrard en dan is het toch de vraag of de nieuwe boss het wel in je ziet zitten."

"Giovanni zette mij vanaf het begin als centrale verdediger neer, niet mijn natuurlijke positie", zo gaat Bassey verder. "Ik was linksback, maar Van Bronckhorst gaf me het geloof dat ik een van de beste centrale verdedigers van Europa kan worden en besteedde veel aandacht aan me om elke dag te verbeteren.”

"Laat ik vooropstellen dat ik intens gelukkig ben dat Rangers óók de Champions League heeft gehaald en ik het leuk vind dat ik woensdag in Amsterdam al mijn vrienden weer zie, maar het is ook moeilijk", zo legt de verdediger uit. "Rangers kent mijn sterke punten en zwakheden en die ken ik van Rangers. Het wordt een mindgame. Als ik op het veld sta zijn het voor negentig minuten even niet mijn vrienden en doe ik alles om met Ajax te winnen. Binnen de lijnen is het – zoals we dat in het Engels noemen – dog for dog, een ieder-voor-zich-gevecht.”

FC Twente - Ajax

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Ajax speelt donderdagavond de bekerwedstrijd bij FC Twente. Gaat Ajax winnen in Enschede? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
12/02
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
zo
19/02
Ajax
16:45
Sparta Rotterdam
zo
26/02
Vitesse
14:30
Ajax
zo
5/03
Ajax
16:45
NEC
zo
12/03
SC Heerenveen
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 20 27 43
2 AZ 20 16 41
3 Ajax 20 35 40
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
Bekijk de hele stand