Bassey krijgt ervan langs: "Hij mag zijn veters nog niet strikken"

Ajax ging woensdagavond met 4-2 onderuit tegen Napoli en kan overwintering in de Champions League zo goed als zeker vergeten. Valentijn Driessen zag opnieuw een veel te sterk Napoli tegen de Amsterdammers aan het werk en is daarnaast zeer kritisch op Ajax-nieuweling Calvin Bassey.

"Het is negentig minuten lang een kat-en-muisspel geweest", zegt Driessen bij Telesport. "Op het moment dat Ajax even dacht in de wedstrijd te zitten, viel er weer een doelpunt. Napoli was oppermachtig en bepaalde het tempo. In feite bepaalden zij de totale wedstrijd. Ze konden scoren wanneer ze wilden. Mannen tegen de jongens wordt dan vaak gezegd. Daar was deze wedstrijd zeker een voorbeeld van."

Driessen kon genieten van het spel van de buitenspelers van Napoli, Hirving Lozano en Khvicha Kvaratskhelia. "Vorige week liep Lozano Blind aan alle kanten voorbij en dit keer liep hij Bassey aan alle kanten voorbij", vervolgt de journalist. "Dat zijn nachtmerries voor backs. Schreuder zei dat we van Jorge Sánchez nog veel zouden horen, maar daar gaan we heel weinig van horen. Dat is absoluut geen topniveau."

Driessen is daarentegen niet te spreken over de nieuwelingen van Ajax. Calvin Bassey moet het flink ontgelden. "Hij is voor 25 miljoen gekocht, maar hij mag de veters van Martínez nog niet strikken", is zijn harde oordeel. "En die werd voor zes miljoen gehaald. Dat krijg je als het een puinhoop is in de organisatie. Dat kunnen we wel concluderen. Dat ligt niet eens aan de scouting. Maar dan ga je verder kijken en kom je bij de directie."

"Wie bepaalt er? Er zijn mensen die hebben bijna het stuur in handen. Susan Lenderink bepaalt veel te veel, heeft totaal geen voetbal knowhow. Heeft helemaal niets met voetbal. De directie en raad van commissarissen moeten in dienst staan van het voetbal, maar die staan niet in dienst van het voetbal. Zij zijn vanavond (woensdag, red.) alleen maar met zichzelf bezig en profileren zichzelf over de rug van Ajax zonder kennis van zaken", aldus Driessen.

FC Twente - Ajax

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Ajax speelt donderdagavond de bekerwedstrijd bij FC Twente. Gaat Ajax winnen in Enschede? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
12/02
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
zo
19/02
Ajax
16:45
Sparta Rotterdam
zo
26/02
Vitesse
14:30
Ajax
zo
5/03
Ajax
16:45
NEC
zo
12/03
SC Heerenveen
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 20 27 43
2 AZ 20 16 41
3 Ajax 20 35 40
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
Bekijk de hele stand