Bassey voorbestemd voor centrum: "Komt verdedigende balans ten goede"

Calvin Bassey
Calvin Bassey Foto: © Pro Shots

De strijd om de Johan Cruijff Schaal bracht de defensieve kwetsbaarheid van Ajax aan het licht. Wim Kieft staat in zijn column voor De Telegraaf stil bij de vraagtekens die er in Amsterdam zijn betreffende de ideale veldbezetting.

"De nieuwe Ajax-trainer Alfred Schreuder koos tegen PSV voor een terugkeer van Blind in het centrum van de verdediging met Owen Wijndal als linksachter. Aanvallend zag het er goed uit, maar defensief was de balans volledig zoek. Zelfs met de Mexicaan Edson Alvarez vlak voor de verdediging", zo signaleerde Kieft.

"Voor een oordeel over de aankoop van verdediger Calvin Bassey is het te vroeg, maar in de zestien minuten dat de Nigeriaanse international meespeelde bewees hij niet zo fijnbesnaard te zijn als Blind en Wijndal", zo vervolgt Kieft. "Het oogt allemaal nogal wild en ongecontroleerd aan de bal. Bassey lijkt voorbestemd voor het verdedigingscentrum en dat zou de verdedigende balans bij Ajax ten goede komen. Blind en Wijndal zullen het dan moeten uitvechten op de linksachterpositie."

Brian Brobbey

Ajax wint voor 40 (!) keer je inzet

Ajax speelt zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 40 keer je inzet voor een overwinning van Ajax. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand