Bassey wilde stoppen met voetballen: "Had me er al bij neergelegd"

Calvin Bassey
Calvin Bassey Foto: © Pro Shots

Calvin Bassey werd deze transferperiode voor vele miljoenen door Ajax overgenomen van Rangers FC. Het had echter niet veel gescheeld, of Bassey was een aantal jaren geleden gestopt met voetballen.

"Ik weet het nog goed, ik was vijftien", vertelt Bassey aan Voetbal International. "Het was zomer en ik had geen professionele club. Ik speelde in die jaren in Londen voor verschillende amateurteams en voetbalde veel op straat. Voor mij was voetbal alles. Mijn moeder hamerde erop dat ik mijn best moest doen op school, dat was mijn toekomst. Dat deed ik ook wel, ik volgde met interesse alle lessen, maar eenmaal uit school pakte ik de bal en was ik op pad."

Bassey begon echter steeds vaker te twijfelen aan een eventueel bestaan als profvoetballer. "Ik had me er eigenlijk al bij neergelegd dat die mogelijkheid niet meer zou komen. Ik besloot om me nog meer op school te gaan focussen en te stoppen met voetballen bij een club, totdat in die zomer opeens een bericht kwam van Leicester City dat ze mij hadden zien spelen en ze mij een kans wilden geven. Dat zorgde voor een rigoureuze wending.

"Eindelijk kwam mijn droom dichterbij om profvoetballer te worden. Als een spons nam ik alles in me op. Techniek, tactiek, fysiek, noem maar op. Alle lessen en tips waren aan mij besteed. Ik was heel leergierig en voelde al snel dat ik beter werd. Ik kwam in een gastgezin terecht, waar ik van mijn vijftiende tot mijn achttiende heb gewoond. Dat was een fijne omgeving, waarbij ik me helemaal op het voetbal kon richten", aldus Bassey.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
AZ -
-
Ajax -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand