Bazoer blikt terug: "In die tijd bij Ajax ging ik als een komeet"

Riechedly Bazoer bij Ajax
Riechedly Bazoer bij Ajax Foto: © Pro Shots

Riechedly Bazoer neemt het dit weekend op tegen zijn oude club Ajax. In Amsterdam doorliep hij de jeugdopleiding en haalde hij het eerste elftal als middenvelder, maar nu staat hij bij AZ in de laatste linie.

"Ik ben Ajax dankbaar dat ze mij de kans hebben gegeven. Dat ik daar heb mogen spelen. Ik stond als 18-jarige jongen in de basis. In het begin is het een kwestie van nergens aan denken en gewoon doen waar je goed in bent. Dat pakte heel goed uit", aldus Bazoer in De Telegraaf.

De wereld lag aan zijn voeten toen hij in het eerste elftal van Ajax speelde, maar zijn carrière verliep niet helemaal zo als gepland. In het buitenland wist hij niet echt door te breken, waarna hij terugkeerde naar Nederland. "Ik ben iemand die naar de toekomst kijkt en niet naar het verleden. Ik ben er niet mee bezig hoe het ook had kunnen zijn. Dat brengt mij niks", aldus Bazoer.

"Ik heb met Frenkie de Jong gespeeld, met Donny van de Beek. Die jongens hebben natuurlijk een enorme stap gemaakt. In die tijd bij Ajax ging ik ook als een komeet. Maar God heeft voor iedereen een reden. Dit is mijn pad. Ik ben vooral ook dankbaar voor de mooie dingen die ik heb kunnen meemaken."

Lees meer:
0 reacties