Been: "Je kunt wel stellen dat Feyenoord Ajax kampioen heeft gemaakt"

Mario Been bij ESPN
Mario Been bij ESPN Foto: © Pro Shots

Elf jaar geleden werd Ajax kampioen, mede door puntverlies van PSV in de Kuip. Dit seizoen kan eenzelfde scenario zich voltrekken. De Eindhovenaren moeten zondagmiddag winnen om de titelstrijd spannend te houden.

Mario Been was destijds de trainer van de Rotterdammers. Eerder dat seizoen verloor hij met Feyenoord met 10-0 van PSV, in de Kuip werd het 3-1. "Alles was gericht op een goed resultaat. PSV was in blakende vorm en op weg naar het landskampioenschap. Bij ons ging het dat seizoen met ups en downs, maar wij wilden onze sportieve revanche halen", blikt hij terug bij ESPN.

Ajax werd kampioen door de revanchegevoelens in Rotterdam. "Ik kan me voorstellen dat zij enorm blij waren dat wij onze sportieve plicht deden. Daar hoefden ze natuurlijk niet bang voor te zijn, omdat we zelf het een en andere recht te zetten hadden. Je kunt min of meer wel stellen dat Feyenoord Ajax kampioen heeft gemaakt. Die wedstrijd tegen PSV was heel erg bepalend in de titelrace", aldus Been.

De oud-trainer en huidige analist verwacht dat Feyenoord ook deze keer de sportieve plicht doet, ondanks dat de supporters liever PSV dan rivaal Ajax kampioen zien worden. "Arne Slot, maar zeker ook de spelers, willen ten aller tijden hun plicht vervullen. Met een volle Kuip erachter gaan ze gewoon alles geven voor een goed resultaat. PSV heeft het de laatste jaren heel moeilijk gehad in De Kuip."

Lees meer:
0 reacties