Begrip voor Gaaei: "80% van de spelers heeft daar last van"

Anton Gaaei
Anton Gaaei Foto: © Pro Shots

Mike Verweij en Valentijn Driessen hebben in de Kick-Off Podcast van De Telegraaf de haat tegen voetballers op social media besproken. Volgens Valentijn is er dan ook maar één oplossing.

Ajax leed dit weekend een pijnlijke 2-0 nederlaag bij AZ. Vooral voor Anton Gaaei was het een pijnlijke middag. Hij werd na een paar foutjes namelijk al in de 36e minuut gewisseld. Daarna werd hij op Instagram het slachtoffer van veel online haat en daarom had hij al zijn berichten van zijn Instagram verwijderd.

Verweij heeft wel begrip voor de actie van de verdediger. “Ajax heeft een paar weken geleden een mooie actie gehad tegen haat op social media. Het heeft geen enkele zin gehad, die mooie campagne. De Ajax-fans die hun frustraties en woede eerst uitten op Kenneth Taylor, deden dat in het stadion. Nu gebeurt dat op social media bij Anton Gaaei. Ik snap het wel als je 32 keer een ernstige ziekte naar je hoofd krijgt, dat je dat verwijdert.”

Ook Valentijn Driessen vindt het heftig wat er allemaal naar het hoofd van de voetballers geslingerd wordt. Het is volgens hem dan ook maar op één manier tegen te gaan. “Afgelopen week kwam er een onderzoek van de Vereniging van Contractspelers naar buiten over het gebruik van social media. Volgens mij heeft tachtig procent van de spelers daar last van. Ze worden daar op een manier benaderd die je zelfs je ergste vijand niet gunt. Er is maar één oplossing. Facebook, Instagram en Twitter doen er zelf niets aan, dus de enige remedie is om ermee te stoppen.”

Lees meer:
0 reacties