Belangeloos Ajax 'gewoon' op tv: "Hiermee doen we mensen een plezier"

ESPN
ESPN Foto: © ESPN

Maarten van Rooijen, woordvoeder van ESPN, vindt het niet vreemd dat ESPN ervoor kiest om Ajax, Feyenoord en PSV uit te zenden. Dat terwijl deze clubs al uitgespeeld zijn en FC Twente en AZ tegen respectievelijk PEC Zwolle en FC Utrecht nog ergens om strijden.

"Wij hebben nou eenmaal maar vier kanalen op tv en jaren geleden hebben we besloten om daar de wedstrijden van PSV, Feyenoord en Ajax op de 33ste en 34ste speeldag uit te zenden. Daar wijken we niet vanaf. De ontevredenheid daarover wordt steeds minder, omdat steeds meer mensen gebruik maken van streamingsdiensten", vertelt hij in gesprek met de TC Tubantia. 

En FC Twente en AZ en hun strijd om de derde plek uitzenden? "Dat had een optie kunnen zijn, maar dan waren er nog meer mensen ontevreden geweest. We zijn een televisiezender en kiezen waar de meeste behoeftes liggen. En de traditionele top drie trekt verreweg de meeste kijkers. Kortom: met dit aanbod doen we de meeste mensen een plezier."

Een schakelprogramma tussen PEC Zwolle-FC Twente en AZ-FC Utrecht is geen optie. "Schakelen tussen twee wedstrijden is geen schakelen. Op het eerste kanaal is het schakelprogramma met alle negen wedstrijden en uiteraard zal er daar wat meer aandacht uitgaan naar de wedstrijden van FC Twente en AZ."

Lees meer:
0 reacties