"Ik denk dat Feyenoord wel een tikje heeft uitgedeeld aan Ajax"

Bas Kuipers bij Go Ahead Eagles
Bas Kuipers bij Go Ahead Eagles Foto: © Pro Shots

Zondag speelt Ajax in Deventer tegen Go Ahead Eagles. Aanvoerder Bas Kuipers verloor met de Eagles nog nooit van Ajax.

"Ik zou het geen geheim willen noemen, maar denk dat er vooral wat geluk bij komt kijken", vertelt Kuipers aan De Telegraaf over de drie eerdere ontmoetingen tegen de Amsterdammers. "Ajax was een aantal keren niet in vorm, terwijl wij er lekker in zaten en de bal voor ons steeds goed viel. Natuurlijk hebben we het deels ook afgedwongen, maar zonder geluk vaart niemand wel. De laatste thuiswedstrijd ontsnapten we aan een penalty en ging een balletje op de paal van Ajax er net niet in."

Ook zondag ziet de linksback, die na maanden blessureleed weer zijn rentree kan maken, kansen. "Ajax heeft onder John Heitinga een goede reeks gehad, maar ik denk dat Feyenoord wel een tikje heeft uitgedeeld. Ik ben heel benieuwd hoe het met hun vorm en vooral vertrouwen is, want we weten dat het in principe een supergoede ploeg is, waartegen wij op ons allerbest moeten zijn."

Voor veel ploegen is de thuiswedstrijd tegen Ajax dé wedstrijd van het jaar. Nu aartsrivaal PEC Zwolle in de KKD voetbalt, is dat voor Go Ahead Eagles ook het geval, denkt Kuipers. Als jeugdspeler van Ajax zag hij van dichtbij hoe tegenstanders zich kunnen opladen voor een duel tegen de Amsterdammers. "In de jeugd van Ajax zei ik weleens: ’Jezus, daar gaan ze weer op hun brommer’. Ajax roept kennelijk altijd extra motivatie op. Iedereen wilde van ons winnen en was van top tot teen geladen.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand