Benarde situatie bij Ajax: "In anderhalf jaar is alles afgebroken"

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

Wesley Sneijder maakt zich zorgen om de huidige situatie bij Ajax. De voormalig Ajacied wacht op het moment dat er iemand binnen de Amsterdamse club opstaat.

Volgens Sneijder doet onder andere Alfred Schreuder zijn werk simpelweg niet goed genoeg. "Je begint je bijna af te vragen hoe lang hij de tijd nog heeft. Of laten ze hem zitten omdat er niemand die de knoop door wil, kan of mag hakken?", vraagt hij zich af bij Veronica Offside. "Ze staan vijfde, als Ajax. Intern zal er waarschijnlijk wel over gesproken zijn, maar wie gaat de knoop doorhakken?"

Schreuder zag in de zomer veel sterkhouders vertrekken, maar Sneijder wil daar niet alles op gooien. "Uiteindelijk heeft hij toch materiaal om in Nederland bovenaan te staan? Je moet ze alleen wel op de juiste manier gebruiken. Dat zijn wel zijn keuzes. Hij heeft er geen spelers van het niveau van de spelers die zijn vertrokken bij gekregen, maar hij is verantwoordelijk voor het managen. Dat heeft hij niet gedaan en daarom staat Ajax vijfde."

De spelers van Ajax hadden recent een bijeenkomst met mental coach Joost Leenders. "Ik heb begrepen dat ze wel echt achter Schreuder staan, maar niet achter de rest van de staf. Het is een mes in zijn rug door zo’n Joost", is de voormalig voetballer van mening. "Dat is niet nodig. Je moet er nu juist voor hem zijn, want hij heeft het moeilijk. Natuurlijk wil hij niet verliezen of gelijkspelen met Ajax. Die man steekt er zijn ziel en zaligheid in. Maar als je de groep verliest, gaat het bergafwaarts."

De situatie bij Ajax gaat Sneijder aan het hart. "Natuurlijk, het is een fantastische club. Ze waren heel ver en in anderhalf jaar is alles afgebroken. Het geeft weer aan dat er snel iets moet gebeuren. Er moet iemand op gaan staan. Je haalt bijna de finale van de Champions League, je verkoopt zo veel spelers voor zo veel geld en nu heb je – na wat je ervoor hebt teruggehaald – niks meer over. Dan heb je gefaald in anderhalf jaar tijd", is hij kritisch.

SC Cambuur - Ajax

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Ajax speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Gaat Ajax winnen in Leeuwarden? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
SC Cambuur
12:15
Ajax
zo
12/02
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
zo
19/02
Ajax
16:45
Sparta Rotterdam
zo
26/02
Vitesse
14:30
Ajax
zo
5/03
Ajax
16:45
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 19 27 42
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
Bekijk de hele stand