Benarde situatie bij Ajax: "In anderhalf jaar is alles afgebroken"

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

Wesley Sneijder maakt zich zorgen om de huidige situatie bij Ajax. De voormalig Ajacied wacht op het moment dat er iemand binnen de Amsterdamse club opstaat.

Volgens Sneijder doet onder andere Alfred Schreuder zijn werk simpelweg niet goed genoeg. "Je begint je bijna af te vragen hoe lang hij de tijd nog heeft. Of laten ze hem zitten omdat er niemand die de knoop door wil, kan of mag hakken?", vraagt hij zich af bij Veronica Offside. "Ze staan vijfde, als Ajax. Intern zal er waarschijnlijk wel over gesproken zijn, maar wie gaat de knoop doorhakken?"

Schreuder zag in de zomer veel sterkhouders vertrekken, maar Sneijder wil daar niet alles op gooien. "Uiteindelijk heeft hij toch materiaal om in Nederland bovenaan te staan? Je moet ze alleen wel op de juiste manier gebruiken. Dat zijn wel zijn keuzes. Hij heeft er geen spelers van het niveau van de spelers die zijn vertrokken bij gekregen, maar hij is verantwoordelijk voor het managen. Dat heeft hij niet gedaan en daarom staat Ajax vijfde."

De spelers van Ajax hadden recent een bijeenkomst met mental coach Joost Leenders. "Ik heb begrepen dat ze wel echt achter Schreuder staan, maar niet achter de rest van de staf. Het is een mes in zijn rug door zo’n Joost", is de voormalig voetballer van mening. "Dat is niet nodig. Je moet er nu juist voor hem zijn, want hij heeft het moeilijk. Natuurlijk wil hij niet verliezen of gelijkspelen met Ajax. Die man steekt er zijn ziel en zaligheid in. Maar als je de groep verliest, gaat het bergafwaarts."

De situatie bij Ajax gaat Sneijder aan het hart. "Natuurlijk, het is een fantastische club. Ze waren heel ver en in anderhalf jaar is alles afgebroken. Het geeft weer aan dat er snel iets moet gebeuren. Er moet iemand op gaan staan. Je haalt bijna de finale van de Champions League, je verkoopt zo veel spelers voor zo veel geld en nu heb je – na wat je ervoor hebt teruggehaald – niks meer over. Dan heb je gefaald in anderhalf jaar tijd", is hij kritisch.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/03
Ajax
14:30
Fortuna Sittard
zo
17/03
Sparta Rotterdam
16:45
Ajax
zo
31/03
PEC Zwolle
12:15
Ajax
do
4/04
Ajax
21:00
Go Ahead Eagles
zo
7/04
Feyenoord
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 24 41 56
3 FC Twente 24 24 50
4 AZ 24 22 43
5 Ajax 24 10 39
6 Go Ahead Eagles 24 6 37
7 NEC 24 9 36
8 FC Utrecht 24 -3 32
Bekijk de hele stand