Berghuis blikt terug op blessure: "Dat was het meest vervelende"

Steven Berghuis
Steven Berghuis Foto: © BSR Agency

Steven Berghuis maakte na maanden blessureleed weer minuten in de laatste twee wedstrijden. De aanvaller van Ajax is blij eindelijk weer te kunnen voetballen. 

Tijdens de revalidatie van een knieblessure kreeg Berghuis ook last van zijn rug. "Dat was het meest vervelende, omdat het moeilijk te verhelpen was", vertelt hij op het clubkanaal van Ajax. "Ondanks behandelingen en oefeningen bleef ik last houden, vooral op het veld. Daarom besloten we ons te richten op volledig herstel in plaats van te focussen op het halen van een specifieke wedstrijd. Uiteindelijk heeft dit proces tijd gekost, maar ik ben nu volledig hersteld en daar ben ik erg blij mee."

Zondag speelt Ajax de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Vitesse. Beide clubs spelen nergens meer om, maar voor de Arnhemmers is het voorlopig de laatste wedstrijd op het hoogste niveau. "Ik heb erover nagedacht hoe we dit moeten aanpakken. We moeten respect tonen voor de situatie in Arnhem", meent Berghuis. "Hopelijk kunnen we een mooie wedstrijd neerzetten voor beide teams. Ik denk dat we gewoon moeten genieten en vrij moeten spelen."

Lees meer:
0 reacties