Berghuis: "Dat was mentaal best lastig, maar moest ik mee omgaan"

Ajax neemt het dinsdagavond in de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League op Anfield op tegen Liverpool. Steven Berghuis kent het stadion van Liverpool en speelde er met Watford al eens eerder.

"Ik ben iemand die zoveel mogelijk stadions wil zien, maar was echt niet teleurgesteld met deze loting", vertelt Berghuis tegenover de clubkanalen van Ajax. "Het is prachtig om weer naar Anfield te gaan. Ik speelde er ooit met Watford en mocht invallen. Het was een zaterdagwedstrijd, redelijk mooi weer en het stadion was vrij rustig. De tunnel is vrij smal en de dug-outs zitten dicht op het veld. De mensen zitten dat daar ook. Ik ben heel benieuwd."

Berghuis kwam niet veel in actie in Engeland, maar leerde wel veel van zijn tijd in de Premier League. "Ik speelde daar niet veel en moest daarmee omgaan op een goede manier. Mentaal was het best lastig, maar daardoor ben ik wel de speler geworden die ik nu ben. Ik heb daar veel gezien. In Nederland krijg je meer kansen dan in de Premier League."

"Het wordt een mooie test en een meting om te zien hoe we ons verhouden tegen Liverpool. De hele groep kijkt er enorm naar uit. Dat soort avonden hebben iets speciaals. Iedereen zegt het; maar de muziek vooraf is echt iets mooi. Dat moet je voelen. Als kind droomde ik daar altijd van. Ik heb er nu vijftien gespeeld in de Champions League en het blijft iets unieks. Het went niet. Die muziek mogen ze nooit meer veranderen", aldus Berghuis.

Steven Berghuis

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet

Ajax speelt dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Napoli. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van de Amsterdammers. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 8 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Ajax -
zo 16 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Excelsior -
za 22 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Ajax -
za 29 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
Vitesse -
zo 6 nov. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 AZ 8 11 20
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 8 11 17
5 FC Twente 8 10 16
Bekijk de hele stand