Berghuis in nieuwe rol onder Farioli? "Niet meer als rechtsbuiten"

Steven Berghuis
Steven Berghuis Foto: © BSR Agency

Maarten Wijffels denkt dat Steven Berghuis een belangrijke nieuwe rol kan vervullen onder Francesco Farioli. De Italiaanse oefenmeester zou op pole position liggen om de nieuwe trainer van Ajax te worden. 

Ajax lijkt deze zomer afscheid te nemen van een groot aantal selectiespelers. Wijffels denkt dat Berghuis één van de Ajacieden is die mag blijven. "En dan niet meer als rechtsbuiten, want voor die plek zal Ajax deze zomer op zoek gaan naar een aanvaller met meer snelheid. Maar wel op de ‘6-positie’, als eerste aanspeelpunt op het middenveld in de opbouw", schrijft de journalist in het Algemeen Dagblad

Berghuis speelde onder Erik ten Hag immers ook al op het middenveld. "Het middenveld van dit seizoen bij Ajax mist doorgaans creativiteit. En directe passing naar voren. De ‘6’ is in het topvoetbal steeds meer de nieuwe ‘10’", legt Wijffels uit. "Het kan ook zijn dat Ajax een nieuwe ‘6’ van buitenaf haalt." Ook Mika Godts zou perfect bij het voetbal van Farioli passen. "In de jonge linksbuiten gaat Ajax sowieso investeren volgend seizoen, zo is de bedoeling."

Lees meer:
0 reacties