Berghuis open over pikante overstap: "Veel aan Van Persie gehad"

Steven Berghuis
Steven Berghuis Foto: © Pro Shots

Steven Berghuis is in gesprek met Voetbal International open geweest over zijn transfer van Feyenoord naar Ajax. De 30-jarige aanvaller geeft aan dat het een 'heftige periode' is geweest.

"Zeker de laatste jaren is er veel over mij gezegd en geschreven, maar ik heb ermee leren omgaan. Dat geeft veel rust. Je krijgt steeds beter in de gaten hoe het werkt en wat voor jou het beste is. Dat is prettig. Ik maak me niet meer zo snel druk. Ik heb door de jaren heen natuurlijk wel het één en ander meegemaakt", doelt Berghuis op zijn pikante overstap.

Hij heeft geleerd om dingen te relativeren, zo geeft hij aan. "Ik heb overal geknokt voor mijn plek. Mijn passie voor voetbal houdt me overeind. In moeilijke periodes, na een teleurstellende wedstrijd, altijd en overal. Dan ga ik de volgende dag trainen en denk ik: Lekker, er staat weer een nieuwe wedstrijd voor de deur. Ik heb dit al een miljoen keer gedaan, de volgende keer zal het weer beter gaan. Dat vertrouwen in mezelf heb ik opgebouwd.'

Daarbij heeft Berghuis veel gehad aan Robin van Persie. "Deze voortgang is langzamerhand tijdens mijn carrière gegroeid. Het hangt ook af van de mensen die je tegenkomt op je pad. Ik heb zoals bekend bij Feyenoord heel veel aan Robin van Persie gehad. Ik heb geleerd van mensen van wie ik zag hoe zij hun sport beleven en daarmee omgaan. Bij Feyenoord heb ik een mindere tijd meegemaakt, maar ook heel mooie tijden."

FC Twente - Ajax

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Ajax speelt donderdagavond de bekerwedstrijd bij FC Twente. Gaat Ajax winnen in Enschede? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
12/02
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
zo
19/02
Ajax
16:45
Sparta Rotterdam
zo
26/02
Vitesse
14:30
Ajax
zo
5/03
Ajax
16:45
NEC
zo
12/03
SC Heerenveen
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 20 27 43
2 AZ 20 16 41
3 Ajax 20 35 40
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
Bekijk de hele stand