Berghuis wordt gespaard door ESPN: "We hebben pijnlijke beelden"

Steven Berghuis
Steven Berghuis Foto: © Pro Shots

Ajax speelde zondag zonder Steven Berghuis en Steven Bergwijn met 2-2 gelijk tegen NEC. Marciano Vink en Kenneth Perez zagen dat het tweetal werd gemist, maar plaatsen ook vraagtekens bij het defensieve werk dat door Bergwijn en Berghuis wordt verricht.

Perez geeft Ajax als tip mee om vanuit een gesloten organisatie te gaan spelen, met het oog op de hoeveelheid kansen die tegenstanders krijgen tegen de ploeg van trainer John van 't Schip. "Waar het voor Ajax bij moet beginnen is compact staan achterin en van daaruit vooruit verdedigen", zegt de Deen bij ESPN.

"Het valt te hopen dat als Berghuis en Bergwijn terug zijn, zij ook inzien dat ze daarmee moeten beginnen. Voetballen kunnen ze wel", gaat Perez verder. De analist twijfelt aan de werklust van Berghuis en Bergwijn bij balverlies. "Het zit niet in die jongens om hard te werken", meent Vink.

Berghuis deed dat volgens Vink niet in de wedstrijd tegen Bodø/Glimt. "Ik had beelden klaarstaan van Berghuis, maar dat hebben we niet laten zien." Perez reageert: "Waren die beelden te pijnlijk?" "Het wandelen van Berghuis op die beelden was erg pijnlijk", erkent Vink. "Ajax zit in een spagaat: wat anders? Als je die twee jongens eruit zou halen, wie zet je er dan in? Dan lever je echt te veel voetbal in. Het is kiezen tussen twee kwaden."

Lees meer:
0 reacties