Bergwijn gesteund: "Iedereen had vrede als hij geel had gegeven"

Steven Bergwijn verlaat het veld met rood
Steven Bergwijn verlaat het veld met rood Foto: © Pro Shots

Tijdens de Kick-Off podcast laat Mike Verweij merken dat hij zich niet kan vinden in de vroege rode kaart van Steven Bergwijn. De journalist gooit de verantwoordelijkheid op de onervaren scheids die volgens hem de ernst van de overtreding meer mee had moeten nemen in zijn besluit.

“Die rode kaart die Sander van der Eijk geeft… Ze hebben er een minuut of zeven over gedaan. En daar had Marco van Basten natuurlijk gelijk in. Niet elke overtreding in het strafschopgebied hoort een rode kaart te zijn. Bij deze overtreding had iedereen er vrede mee gehad als hij geel had gegeven", begint Verweij zijn bekritisering.

"Die jongen moest de bal nog aannemen, het was geen scoringskans. De hoek was moeilijk, de keeper kwam al uit waardoor de hoek nog moeilijker werd. Het was gewoon geen rode kaart. Natuurlijk moet Bergwijn die overtreding niet maken. In het aller ongunstigste geval wordt het 1-1 en heb je nog een hele helft om hem wel te winnen met elf tegen elf. Alleen Sander van der Eijk is gewoon niet geschikt. Want dan moet je voor dat beeld (het VAR-scherm, red.) staan en zeggen: ‘Ik geef gewoon een gele kaart’. Een topscheidsrechter had hier echt geen rode kaart gegeven."

Valentijn Driessen deelt volledig de mening van zijn collega en heeft onbegrip opgemerkt in de ArenA. “Ik zat in het stadion en iedereen dacht ook dat hij ging kijken of het wel of geen penalty was. Maar het bleek om die rode kaart te gaan. Daar had werkelijk helemaal niemand oog voor."

Lees meer:
0 reacties