Bergwijn-keuze zorgt voor verbazing: "Niemand zag dat aankomen"

Steven Bergwijn
Steven Bergwijn Foto: © BSR Agency

Kees Luijckx vond het een logische beslissing van Ronald Koeman om tegen Roemenië met Steven Bergwijn te beginnen. De Ajacied begon verrassend genoeg in de basis bij Oranje. 

Kees Kwakman was erg verbaasd toen hij de opstelling zag. "Geen enkel mens zag aankomen dat Bergwijn ineens op rechtsbuiten zou spelen", begint hij in EK-praat. "Hij kiest toch af en toe voor die weerstand, want hij brengt ook Veerman nog in. Bij een 1-0 stand. Als dat misgaat of hij veroorzaakt een goal, dan krijg je het hele land over je heen."

Ook Kenneth Perez merkt dat Koeman weinig aantrekt van de buitenwacht en kan dat wel waarderen. "Hij doet gewoon wat hij denkt en daar heeft hij verder schijt aan. Over die linkerkant is geen twijfel. Op rechts wilde hij dinsdag een speler die beter tussen de linies was en hij vond Donyell Malen meer puur snelheid. En Jeremie Frimpong ook wel. Als je dat vindt, snap ik wel dat je voor Bergwijn kiest", aldus de Deense analist.

Luijckx noemt de keuze voor Bergwijn 'heel logisch'. "Op papier is het makkelijker uit te leggen, als het goed loopt en het liep ook goed aan die rechterkant. De verklaring was ook logisch, want ik vind Bergwijn ook een jongen die goed tussen de linies kan spelen", aldus de oud-verdediger. "Volkomen logisch, want Xavi Simons was bijvoorbeeld minder op die positie."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand