Bergwijn lovend over teamgenoot: "Echt een paar geweldige acties"

Steven Bergwijn na zijn goal tegen Sparta
Steven Bergwijn na zijn goal tegen Sparta Foto: © Pro Shots

Steven Bergwijn is weer terug na zijn blessure en was gelijk belangrijk in het teleurstellende gelijkspel tegen Sparta Rotterdam van afgelopen weekend. Na afloop van de wedstrijd was de aanvaller kritisch.

"Het klopt dat weinig mensen van ons in de zestien van Sparta kwamen in de eerste helft", begint Bergwijn in gesprek met ESPN. In de rust vertelden de Ajax-spelers tegen elkaar dat ze scherper moesten zijn voor het doel. "Mika (Godts, red.) had echt een paar geweldige acties. Als we scherper waren geweest, hadden we nog een of twee extra goals kunnen maken."

De aanvaller was bij zijn rentree wel direct trefzeker. "Ik kwam voor mijn man en ik zag het een beetje aankomen", blikt Bergwijn terug. "Vaak slaap ik een beetje op zulke momenten en dat is iets waar ik aan werk. Maar vandaag viel die gelukkig goed."

Toch vond hij het een zware wedstrijd. "Individueel trainen is ook anders dan met de groep, ik had ook pas drie groepstrainingen gedaan", legt hij uit. "Ik had eerlijk gezegd wel zware benen, maar ik kan nu weer vol meedoen."

Lees meer:
0 reacties