Bergwijn sneert naar media: "Alsof ik hem een doodschop heb gegeven"

Steven Bergwijn namens Oranje
Steven Bergwijn namens Oranje Foto: © Pro Shots

De teller van Steven Bergwijn bij Oranje staat nog op nul speelminuten. In trainingen wil hij zich bewijzen, in de hoop toch nog wat van het EK mee te gaan krijgen.

"Tuurlijk. Een speler vindt altijd dat hij moet spelen. Dat heeft iedereen hier. Het is toch minder als je niet speelt", opent Bergwijn bij VoetbalPrimeur. Hij blijft echter extreem wedstrijdfit. "Dat moet. Je weet nooit wat er kan gebeuren. Het gaat om hard trainen en alles geven. Als ik erin kom, dan moet ik er klaar voor zijn. We hebben gewoon een goede groep met goede spelers op elke positie. Het is afwachten."

In Wolfsburg trainde Bergwijn uitermate goed. "Het gaat lekker, zeker. Op de trainingen moet je gewoon scherp zijn. Het gaat goed hier." Micky van de Ven zou een probleem met Bergwijn hebben gehad vanwege een te agressieve actie op de training. "Ik vind het niet erg als er dingen geschreven worden over mij, maar nu word ik in een negatief daglicht gesteld. Ook door de manier waarop het geschreven wordt."

Bergwijn rectificeert: "Ik weet niet welke training ze hebben gekeken. Of dat er überhaupt is gekeken. Recht is recht en krom is krom. Er is serieus totaal niks gebeurd. Ik hou niet van zulke dingen. Er hangt een goede sfeer in de groep en er is helemaal niks aan de hand."

Felle duels gebeuren nou eenmaal. "Tuurlijk kan het er soms pittig aan toegaan, maar er wordt geschreven dat ik doorga op zijn enkel. Alsof ik hem een doodschop heb gegeven. Felle duels horen erbij en als het gebeurt, gebeurt het. Dat is nu niet het geval."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand