Bergwijn sprak met Koeman: "Heb het best aardig gedaan onder hem"

Steven Bergwijn juicht
Steven Bergwijn juicht Foto: © Pro Shots

Steven Bergwijn liet zondagmiddag met zijn hattrick tegen Almere City weer zien wat hij in huis heeft. De aanvaller beseft goed dat dat dit seizoen ook heel vaak totaal niet het geval was. 

Bergwijn was na afloop van de wedstrijd tegen Almere tevreden, maar ook kritisch. "Door zo’n dag weet ik ook dat er méér in zit, maar ja, in het leven zit het niet altijd mee", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Het is een moeilijk jaar geweest. Blessures. Een kleine die is geboren na een zware bevalling, ziekenhuis in, ziekenhuis uit. En als het niet draait met het team, ga je zelf iets vaker meer op safe spelen, terwijl ik het juist moet hebben van acties maken."

Ondanks zijn mindere jaar, hoopt Bergwijn wel op een EK met Oranje. De aanvoerder van Ajax sprak al met Ronald Koeman. "De inhoud houd ik tussen ons, maar ik denk dat het mogelijk moet zijn om topfit te worden voor het EK begint. Ik hoop natuurlijk dat ik mee mag", klinkt het. "Een eindtoernooi blijft voor iedere voetballer een droom. En volgens mij is het best aardig gegaan in wedstrijden die ik onder Koeman heb gespeeld. De bondscoach weet wat hij aan een fitte Bergwijn heeft."

Lees meer:
0 reacties